Teslimat tarihinden itibaren 10 gün içerisinde iade edebilirsiniz.

 

1.Nasıl İade Ederim?

 

www.kibeleana.com sitesinde yer alan “hesabım” bölümünden “Siparişlerime” gidin.

“İptal et” butonuna basın ve iade butonuna basın.

İade edilecek ürün ve iade nedeni seçin. Aynı üründen birden fazla satın aldıysanız iade edilecek ürün adedini de seçmeniz gerekir.

Birden fazla kargo seçeneği çıktığı durumda kargo seçiminizi yapın.

İade edilecek ürünler ile birlikte faturayı tek bir pakete koyun.

Paketi kargoya 10 gün içinde teslim edin. 10 günü geçirdiğiniz durumda iade alınmayacaktır. 

2.İade Koşulları

İade edeceğiniz ürünün, paketi hasar görmemiş, kullanılmamış, tüketilmemiş ve kullanım-tüketme sonucu zarar görmemiş olması gerekmektedir.

Ürünler kullanılmış, bir kısmı veya tamamı tüketilmiş, paketi açılmış veya yıpranmış, bir şekilde bize ulaşırsa size geri göndermek zorunda kalabiliriz. Bu durumda ücret iadesi yapılmaz.

İade etmek istediğiniz ürün/ürünlerin tazeliği ve tüketilebilirliği bozulmadan, son kullanma tarihi geçmeden ve orijinal kutusu ile faturası ile beraber iade etmeniz gerekmektedir.

Niteliği itibariyle çabuk bozulma tehlikesi olan veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan ürünlerde, taze, yeşil meyve ve sebze ürünlerinde kargo süresinden kaynaklı olarak İADE KABUL EDİLMEMEKTEDİR. Bu ürünlerin teslimatında gecikmeden kaynaklı bozulma vb tüm zararlardan SATICI’nın sorumluluğu yoktur.  

Kargo firmasının, ürünü ALICI’ya teslimi aşamasında karşılaşacağı her türlü sorun nedeniyle, siparişi verilen ürünün ALICI’ya teslim edilememesinden dolayı SATICI sorumlu tutulamaz. Zarar görmüş paket durumunda; zarar görmüş paketler teslim alınmayarak kargo şirketi yetkilisine tutanak tutturulmalıdır. Eğer kargo şirketi yetkilisi paketin hasarlı olmadığı görüşünde ise, paketin orada açılarak ürünlerin hasarsız teslim edildiğini kontrol ettirme ve durumun yine bir tutanakla tespit edilmesini isteme hakkı ALICI’da mevcuttur. Paket, ALICI tarafından teslim alındıktan sonra kargo şirketinin görevini tam olarak yaptığı kabul edilmiş olur. Paket kabul edilmemiş ve tutanak tutulmuş ise; durum, tutanağın ALICI’da kalan kopyasıyla birlikte en kısa zamanda SATICI’nın müşteri hizmetleri birimine bildirilmelidir

ALICI, sözleşme konusu ürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa tesliminden itibaren 10 gün içinde hiçbir sebep göstermek zorunda olmaksızın cayma hakkına sahiptir. Ancak, yılbaşı, bayramlar, anneler günü gibi belirli günlere yönelik ALICI’ya özel olarak hazırlanan, satışa sunulan ve/veya ithal edilen ürünlerde, kampanya ve promosyon ürünlerinde ürünün iadesi alınamamakta; ALICI bu şartları kabul ederek alışverişini gerçekleştirmektedir. Cayma hakkının kullanılması için 10 günlük süre içinde SATICI’ya eposta, telefon veya SMS ile bildirimde bulunulması ve kullanılmamış/açılmamış olması şarttır. Bu hakkın kullanılması halinde,

a) 3. kişiye veya ALICI’ya teslim edilen ürünün faturası, (İade edilmek istenen ürünün faturası kurumsal ise, iade ederken kurumun düzenlemiş olduğu iade faturası ile birlikte gönderilmesi gerekmektedir. Faturası kurumlar adına düzenlenen sipariş iadeleri İADE FATURASI kesilmediği takdirde tamamlanamayacaktır)

b) 10 günlük süre içerisinde iade edilecek ürünlerin kutusu, ambalajıile birlikte eksiksiz ve hasarsız olarak teslim edilmesi gerekmektedir. Bu belgelerin SATICI’ya ulaşmasını takip eden 10 gün içinde ürün bedeli ALICI’ya iade edilir.Cayma hakkı nedeniyle iade edilen ürünün kargo bedeli yurtiçisiparişlerinde SATICI tarafından yurtdışı siparişlerinde ALICI tarafından karşılanacaktır. SATICI ürün satarken ALICI’dan tahsil ettiği kargo ücretini iade etmez.  Ürün SATICI’ya iade edilirken, ürünün teslimi sırasında ALICI’ya ibraz edilmiş olan E-arşiv fatura kopyasının da (muhasebe kayıtlarımızda tutarlılığı sağlamak amacıyla) iade edilmesi gerekmekte olup faturanın ürünle birlikte ya da en geç ürünün gönderilmesinden itibaren 3 gün içerisinde SATICI’ya gönderilmemesi durumunda iade işlemi gerçekleştirilmeyecek, ürün aynı şekilde karşı ödemeli olarak ALICI’ya geri gönderilecektir. Ürünle beraber iade edilecek olan faturanın üzerine de “iade faturasıdır” ibaresi yazılıp ALICI tarafından imzalanacaktır.

3.Cayma Hakkı Kullanılamayacak Ürünler

Cayma hakkının kullanılabilmesi ürün kapağının açılmamış, tamamının veya bir kısmının tüketilmemiş olması, ürünün tazeliğinin ve tüketilebilirliğinin bozulmaması şartına bağlıdır. Niteliği itibariyle geri gönderilmeye elverişli olmayan ve çabuk bozulma tehlikesi olan veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan ürünlerde cayma hakkı kullanılamaz.